Een kijkje achter de schermen bij het nieuwe crematorium in Heteren.

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om de afscheidsplechtigheid op een andere locatie te organiseren dan in het crematorium. Dit kan bijvoorbeeld in een kerkgebouw, thuis, in de open lucht, in een horecagelegenheid, enzovoorts. Na afloop van de plechtigheid is het vaak een kleine groep naaste familie die de overledene dan alleen nog naar het crematorium begeleidt. Dit geldt natuurlijk ook in het geval van een uitvaart in besloten kring. Het crematorium dat momenteel in aanbouw is in Heteren speelt met haar kleinschaligheid goed in op deze ontwikkeling.

Vanmorgen kreeg ik op uitnodiging een rondleiding door dit nieuwe crematorium. De afscheidsruimte wordt erg mooi. Het is een intieme aula die geschikt is voor groepen tot maximaal 25 personen. Van binnen is het crematorium mooi licht en stijlvol. De bouw is in de afrondende fase en over iets meer dan 3 weken zal deze vestiging van moederbedrijf Fine Vita (vertaald: einde van het leven) officieel geopend zijn. Vanaf dat moment kunnen de families die ik mag begeleiden ook gebruik gaan maken van de diensten van dit crematorium.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neemt u dan gerust contact met mij op.

Over de auteur

Stefan Boddenberg

Mijn missie is dat het afscheid een ultiem portret wordt van wie jouw dierbare was. Gedurende ons hele leven zijn we bezig om uiting te geven aan onze persoonlijkheid: hoe we er uitzien, het werk dat we doen, de invulling van onze vrije tijd. Toch worden er bij een uitvaart nog maar weinig mogelijkheden benut om uitdrukking te geven aan wie we werkelijk zijn. Terwijl een afscheid van een dierbare een weerspiegeling zou moeten zijn van diens leven en persoonlijkheid. Meldnummer bij overlijden: 06 83 33 48 24. Mijn werkgebied beperkt zich zeker niet tot mijn eigen woonplaats. Ik ben werkzaam in en rond de regio's Arnhem, Rheden, Zevenaar, Doetinchem en Enschede. Uiteraard kun je ook van mijn diensten gebruik maken als je buiten deze regio's woont. Voor vragen of informatie ben ik telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via contact@stefanboddenberg.nl