Een traditionele uitvaart was niet in de geest van mijn moeder

Op 23 februari jl overleed onze moeder en later die avond maken wij kennis met Stefan. De verzorging van het huis waar mijn moeder woonde had hem aanbevolen. Wat een geweldige vakman. In de gesprekken de dagen daarna had hij feilloos in de gaten dat een traditionele uitvaart niet in de geest van mijn moeder was en zijn tips waren dan ook zeer persoonlijk. Van de rouwkaart tot het bloemstuk op de kist, door het vakmanschap van Stefan heeft mijn moeder een zeer smaakvolle en persoonlijke uitvaart gekregen.
De lijnen waren kort en hij had altijd tijd voor antwoord. Niets dan lof.

Frouke Melcherts, nam afscheid van haar moeder op 23 februari 2020, Velp

Van de rouwkaart tot het bloemstuk op de kist, door het vakmanschap van Stefan heeft mijn moeder een zeer smaakvolle en persoonlijke uitvaart gekregen.

De uitvaart van mijn vader

Voor de uitvaart van mijn vader hebben wij gekozen voor Stefan Boddenberg Uitvaartbegeleiding. 

​​Mijn vader was al heel lang verzekerd bij een "grote" uitvaartorganisatie, maar wij als kinderen zijnde, hadden behoefte aan een wat persoonlijkere begeleiding en uitvaart.

Ik kijk terug op een mooi, respectvol en liefdevol afscheid, veel aandacht ook voor ons en voor de kleinkinderen.

Ik heb Stefan gevonden via social media (Facebook). Tijdens het waken bij mijn vader, heb ik contact met hem gezocht en hij stond direct voor ons klaar. 
Stefan ontzorgd. Hij neemt veel uit handen, geeft adviezen op maat, is heel deskundig, maar vooral ook heel rustig, vriendelijk en respectvol.

Hij heeft gezorgd voor een uitvaartspreekster, die bij ons als familie past.

Ik kijk terug op een mooi, respectvol en liefdevol afscheid, veel aandacht ook voor ons en voor de kleinkinderen. Een paar weken na het afscheid komt Stefan bij je terug. Nabespreken hoe we het hebben ervaren en hoe het met je gaat. We hebben een ontzettend mooi aandenken aan mijn vader gehad in de vorm van een kaars en een memory-box.

Ik zou Stefan Boddenberg zeker aanbevelen, iedereen heeft recht op een mooi afscheid, passend bij de persoon. Alle nabestaanden hebben recht op deze respectvolle en deskundige hulp. Maar vooral ook op rust en zo min mogelijk zorgen in deze moeilijke tijd, zodat je alle tijd kunt besteden aan het afscheid nemen van je dierbare.

Linda Hennekes – Rekker, nam afscheid van haar vader op 18 november 2019, Velp

Een prachtig afscheid in de aula van Amersfoort

We hebben voor Stefan gekozen doordat hij ook de uitvaart van onze oma heeft verzorgd. Onze vader was hier zelf heel erg tevreden mee en daarom vonden we het mooi om Stefan nu weer te vragen.

Toen Stefan voor het eerst bij ons kwam in het huis van vader kwamen we net uit het ziekenhuis waar hij overleden was. De kamer was vol familie en vrienden en Stefan en Vincent waren er ook. Na een kopje koffie wisten we allemaal dat er veel geregeld moest worden. Gelukkig vertelde Stefan wat er als eerste gedaan moest worden en stap voor stap nam hij ons mee in het proces.

Emoties en verstand wisselen elkaar af deze periode en Stefan was altijd bereid om mee te denken, kalm te blijven of om oplossingen te zoeken. Er was veel ruimte voor eigen inbreng en meehelpen waar mogelijk. Doordat Stefan goed weet wat er allemaal komt kijken bij een afscheid kon hij ons helpen om bepaalde beslissingen eerder of later te nemen. Hierdoor konden we stap voor stap voorbereiden naar een afscheid dat bij ons en onze vader paste. 

We hebben in de grote aula van Amersfoort een prachtig afscheid gehad met zang, muziek, foto’s en verhalen. Voor de kinderen van de familie lagen er tekenspullen klaar zodat ze afleiding hadden als dat nodig was. Voor en na de afscheidsdienst heeft Stefan met zijn collega ook gezorgd dat materialen op tijd op de juiste plek waren, heel fijn!


Doordat Stefan goed weet wat er allemaal komt kijken bij een afscheid kon hij ons helpen om bepaalde beslissingen eerder of later te nemen. Hierdoor konden we stap voor stap voorbereiden naar een afscheid dat bij ons en onze vader paste. 

Het belangrijkste is dat Stefan steeds goed aanvoelde wat er nodig was en vooruit kon denken waar dat nodig was. Nu kunnen we gelukkig terugkijken op een mooi afscheid, dat geeft troost.

Stefan, van ons krijg je een 10!

Willemijne Bosveld – Siegers, nam afscheid van haar vader op 11 november 2019, Amersfoort


Een mooi afscheid van mijn moeder

Toen mijn moeder overleed vertelde mijn lieve nicht over de dienstverlening van Stefan Boddenberg. I.o.m. met mijn broer en zus namen we contact met hem op en het voelde gelijk goed. Stefan is een meester in ontzorgen.

Bij een overlijden zit je al gauw in een roes en krijg je niet alles goed mee. Door het ontzorgen van Stefan wél!

Mijn moeder lag in een verpleeghuis en diezelfde avond (middernacht) was hij ter plaatse. Bij een overlijden komt er veel op je af: wat moet er gebeuren? waar moet je rekening mee houden? wat is er mogelijk en wat kost dat allemaal? Maar ook vragen over: welk crematorium? welke auto? de kaart? cake, koek of... Met gevoel voor de situatie en emoties heeft Stefan ons er rustig doorheen geloodst. Hij is namelijk rustig en helpt bij het maken van je keuzes. Met zijn hulp hebben we een mooi draaiboek gemaakt voor de afscheidsdienst.

Doordat mijn moeder al geruime tijd alleen was moesten er diverse zaken worden beëindigd en afgehandeld. Ook hierbij kregen we een handige tool aangereikt.

Tot slot; bij een overlijden zit je al gauw in een roes en krijg je niet alles goed mee. Door het ontzorgen van Stefan wél! Ik kijk terug op een mooi afscheid en beveel hem van harte aan. Nogmaals bedankt Stefan!

Alfred Siegers, nam afscheid van zijn moeder op 4 oktober 2019, Doorn en Ede


Verzekeringen hoeven geen probleem te zijn

Via onze kinderen hoorden wij over de studie van Stefan om uitvaartbegeleider te kunnen worden. Omdat we Stefan als een toegewijd mens kennen, hebben wij met hem een gesprekje gehad hoe alles in zijn werking zou gaan i.v.m. al jarenlang geleden afgesloten en nog steeds lopende verzekeringen. Niet lang daarna moesten we met hem contact opnemen n.a.v. het overlijden van onze moeder. Op geen enkele wijze zijn de verzekeringen een probleem geweest en er bleek zelfs van een hele oude polis nog wat geld vrij te komen.

Gelijk na het overlijden van moeder, is Stefan gekomen en heeft alle officiële handelingen voor ons uit handen genomen. Zodat wij ons met de familie konden toeleggen op datgene wat echt door onszelf gedaan moest worden. Denkend aan tekst op rouwcirculaire, bloemen, inhoud van afscheidsdienst etc.

Het contact was heel persoonlijk, doordat het natuurlijk geen grote uitvaartonderneming is. Wij vonden dit erg prettig.

Ondanks dat het nog een jonge ondernemer is, hebben wij professionele hulp ervaren. We durven hem met een gerust hart aan te bevelen aan overige familie, kennissen en/of buren.

Gelijk na het overlijden van moeder, is Stefan gekomen en heeft alle officiële handelingen voor ons uit handen genomen. Zodat wij ons met de familie konden toeleggen op datgene wat echt door onszelf gedaan moest worden.

Een cijfer geven is, naar ons inziens, altijd wat moeilijk omdat geen 1 mens vlekkeloos is, maar toch gaan wij voor een 10!

Gert en Irma Bosveld, namen afscheid van hun moeder op 4 oktober 2019, Arnhem


Een mooi afscheid van onze moeder en oma

Eind juli overleed onze moeder en oma na een kort ziekbed. Stefan Boddenberg heeft op een hele persoonlijke en prettige manier en met veel respect de uitvaart georganiseerd en begeleid. Hij voorzag ons van goed advies, waarbij er ook heel veel ruimte bleef voor eigen inbreng. 

Stefan was gedurende deze periode voor ons goed bereikbaar en dit niet alleen tijdens kantooruren.

Stefan was gedurende deze periode voor ons goed bereikbaar en dit niet alleen tijdens kantooruren. Mede dankzij Stefan kunnen wij terugkijken op een weliswaar verdrietige maar ook waardevolle periode.

Wilma Polman, nam afscheid van haar moeder op 26 juli 2019, Zevenaar


Twee mooie plechtigheden, heel persoonlijk en intiem

Via mijn schoonzus bij Stefan Boddenberg terecht gekomen, omdat ze dacht dat hij goed bij ons gezin paste qua regelen en begeleiden van de uitvaart van onze (schoon)moeder/oma. Twee jaar hiervoor was onze (schoon)vader/opa overleden en hadden wij een uitvaartverzorger van een grote organisatie en dat voelde als lopende band werk. Bij Stefan was dit totaal niet het geval en regelden we veel samen met elkaar en nam hij afstand wanneer hij vond dat dat nodig was. We hadden door omstandigheden de pech dat onze overgrootmoeder twee dagen later overleed en ook hier het zelfde verhaal. Twee mooie plechtigheden, heel persoonlijk en intiem. Ik gun ieder een uitvaartleider zoals Stefan. Het was een verdrietige tijd, maar ondanks dat kijk ik er met goede gevoelens op terug.

Ancheline Keizer – Maduro, nam afscheid van haar moeder op 22 juni 2019 en van haar oma op 24 juni 2019, Enschede

Ik gun ieder een uitvaartleider zoals Stefan. Het was een verdrietige tijd, maar ondanks dat kijk ik er met goede gevoelens op terug.

Een mooi afscheid van mijn vader

Daar mijn vader enige tijd ziek was en zijn overlijden niet lang op zich zou laten wachten, zijn wij als gezin op voorhand in gesprek gegaan om, in het bijzijn van mijn vader, zijn uitvaart te bespreken en vast te leggen. Mijn ouders kenden Stefan Boddenberg vanuit hun privésfeer en daarom stond het voor mijn vader buiten kijf dat hij dit zou gaan verzorgen. Zo mijn vader wilde kwam Stefan op gesprek en luisterde aandachtig hoe wij als gezin de crematie voor ons zouden zien. Het voelde op vele momenten goed om dit nog samen met mijn vader te bespreken en toch was het soms ook erg confronterend voor hem. Mijn vader zei regelmatig: "Het is wel moeilijk, maar wat geeft die jongen mij een rust". Aan mijn vader vroegen wij wel eens: ‘Wat verwacht je eigenlijk van Stefan in de voorbereiding naar je crematie?”. Daarvan zei hij: "Hij heeft mijn volste vertrouwen" en dat zegt alles over Stefan. Dit blijkt bijv. uit het volgende. Mijn vader heeft altijd gezegd: “Ik wil absoluut niet dat er iemand voor de rouwauto loopt als ik weggereden word”. In de gesprekken met Stefan was dat ook heel duidelijk. Op een gegeven moment was het even stil en zei Stefan dat hij het een hele eer zou vinden om dat voor mijn vader te mogen doen. Op dat emotionele moment, voor mijn vader, keek deze ons aan en zei na enkele minuten: “Jij mag als enige voor de auto lopen.”

In de gesprekken met Stefan merkte, als eerste mijn vader, dat dit feilloos in onze gesprekken doorvloeide. Dit was heel mooi en gaf ons als gezin ook rust. Rust gaf het mijn vader dat alles goed geregeld was. Door mijn vader zijn ziekte vergat hij wel eens wat en belde Stefan dan zelf even.

Omdat wij als gezin al meerdere malen gesproken hadden over de uitvaart wisselden onze gesprekken zich af tussen humor en emotie. Dat was ook een deel van mijn vader. In de gesprekken met Stefan merkte, als eerste mijn vader, dat dit feilloos in onze gesprekken doorvloeide. Dit was heel mooi en gaf ons als gezin ook rust. Rust gaf het mijn vader dat alles goed geregeld was. Door mijn vader zijn ziekte vergat hij wel eens wat en belde Stefan dan zelf even. Iedere keer vond Stefan de rust en legde hij mijn vader in alle duidelijkheid uit wat er was besproken.

Dat gaf hem weer rust en gaf hem ook weer kracht. Op 18 januari vond de crematieplechtigheid plaats. Wat mij, als zoon, raakte was dat Stefan de mogelijkheid had besproken om mijn vader vanuit het rouwcentrum zelf naar de plaats van samenkomst te rijden. Dat wilde ik zeker en zo gezegd zo gedaan. Dat voelde goed, mijn vader en ik zaten altijd bij elkaar in de auto. Bijzonder maar ook humorvol was onze laatste rit samen. Daar er vele belangstellenden aanwezig waren op de crematieplechtigheid was er toch alle rust en verliep alles zoals besproken. Stefan was in alle bescheidenheid aanwezig en had toch de regie. De regie die mijn vader in volste vertrouwen aan hem had over gedragen. De liefdevolle aandacht, als eerste aan mijn vader besteed, hebben wij, als echtgenote en zoon, tot op heden ook mogen ervaren. Mijn vader sloot een persoonlijke brief aan mij af met de volgende woorden:

"Gebruik het juiste woordenboek op de juiste plaats."

Deze uitspraak heeft Stefan meer dan waar gemaakt van begin tot heden.

DANK.

Dirk-Jan van Stuijvenberg, nam afscheid van zijn vader op 12 januari 2019, Arnhem