Afscheid nemen van een dierbare kun je maar één keer goed doen

Afscheid nemen van een dierbare kun je maar één keer goed doen. Je wilt er niet aan, maar het is onvermijdelijk. Het is zeer intens, intiem en je voelt je ongelooflijk kwetsbaar. Hoe belangrijk het is dat je op zo'n moment mensen ontmoet die er écht voor je zijn, dat hebben wij ervaren met het afscheid van onze lieve Theo.

Stefan kwam per toeval op ons pad en wij denken nog regelmatig met een heel warm gevoel terug aan zijn liefdevolle begeleiding. Vanaf het eerste moment voelde het contact zeer vertrouwd. Stefan is een heel mooi oprecht mens en straalt een enorme rust uit. Hij geeft je alle ruimte en dringt niets op vanuit zogenaamde heersende formaliteiten. Zijn werkwijze maakt hem uniek in de uitvaartbegeleiding.

Stefan luistert zeer goed, heeft oog voor detail, kennis van zaken en voelt precies aan wat je nodig hebt. Wij gaven er de voorkeur aan om veel zelf te doen, maar wisten ook niet goed wat er allemaal mogelijk zou zijn. 

Stefan is een heel mooi oprecht mens en straalt een enorme rust uit. Hij geeft je alle ruimte en dringt niets op vanuit zogenaamde heersende formaliteiten. Zijn werkwijze maakt hem uniek in de uitvaartbegeleiding.

Stefan was daarin een hele fijne sparringpartner en betrok ons op een natuurlijke manier bij de verzorging van mijn man en onze vader. Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor. Het had niet beter gekund!

Gemma, Sterre en Tamar Wissing namen afscheid van haar man en hun vader op 14 juni 2021, Eerbeek

Mooie ceremonie in een vertrouwd restaurant


Ik zag Stefan toen hij een uitvaart begeleidde die ik bijwoonde. Hij deed dat zo perfect dat ik hem gevraagd heb mij bij te staan na het overlijden van mijn vrouw.

Zijn dienstverlening gaat verder dan de standaard aanpak van kaarten drukken en regelen van de uitvaart.

Stefan luistert goed, leeft zich in, adviseert en is zeer actief, open en hulpvaardig. Dat is precies wat ik nodig had. Zijn dienstverlening gaat verder dan de standaard aanpak van kaarten drukken en regelen van de uitvaart. Mijn overleden echtgenote is thuis opgebaard. Samen hebben we daarna een mooie ceremonie gecreëerd in een vertrouwd restaurant, dus buiten het crematorium. Hij heeft alles begeleid met een persoonlijke inbreng. 

Stefan voorzag ook in een heel simpele web-oplossing voor de nabestaande, om alle zaken rondom overlijden (banken, verzekeringen, abonnementen e.d.) af te kunnen handelen. De kosten waren transparant en zeker niet te hoog.

Ik ben, net als de andere naasten van de overledene, zeer tevreden met wat Stefan voor ons heeft gedaan.

Gijsbert Hulsker nam afscheid van zijn vrouw op 
3 juli 2021, Oosterbeek

Het afscheid dat hij zo ontzettend graag heeft gewild

In een ontzettend moeilijke periode, waarin je weet dat je afscheid moet gaan nemen van je lieve partner en vader; Wouter. We moesten opzoek naar een uitvaart begeleider en via internet kwamen wij op de website van Stefan Boddenberg terecht. Alleen al de foto van Stefan zelf gaf ons een ontzettend vertrouwd gevoel.
Wij besloten op dat moment direct contact op te nemen om te vragen.... tja... wat moet je eigenlijk zeggen en vragen op het moment dat een dierbare nog niet weg is maar er wel al heel veel geregeld moet worden. En precies die twijfel en dat ongemak, daar ging Stefan zo respectvol mee om. Ondanks het tijdstip van die avond.

We hebben afgesproken om een kennismakingsgesprek te doen in de dagen erna en hoe fijn was dat. Wat een enorm warm bad en wat een opluchting en een drijvende kracht kwam er binnen. Wij kunnen niets anders zeggen als dat Stefan in die hele periode echt een engel is geweest. Een mens die zo veel hart heeft voor zijn vak en voor iedereen die daarin op zijn pad komt. Hij en de mensen met wie hij samen werkt, maken mogelijk wat er mogelijk is en nog meer en niets is gek of raar.

Er word van de jongste tot en met de oudste rekening gehouden met de bijkomende emoties en behoeften. Het was duidelijk dat de uitvaart absoluut niet bij een crematorium in Arnhem plaats mocht vinden maar het liefst in de stamkroeg van Wouter. Dat was zijn laatste wens. Helaas kon dat niet zo zijn, maar direct waren er de alternatieve locaties vanuit Stefan! 

Wat moet je eigenlijk zeggen en vragen op het moment dat een dierbare nog niet weg is maar er wel al heel veel geregeld moet worden. En precies die twijfel en dat ongemak, daar ging Stefan zo respectvol mee om.

Onze lieve Wouter heeft het afscheid gehad dat hij zo ontzettend graag heeft gewild in het wijnmuseum in Arnhem. Dankzij de medewerking en fantastische begeleiding van Stefan en de mensen om hem heen, op de dag zelf, voor de livestream en voor alles. Het geruststellen vooraf, tijdens, na en waar en wanneer dan ook in die korte periode. Voor het beantwoorden van alle telefoontjes en eindeloze appjes, Dank je wel!

Wij kunnen niets anders zeggen als: Lieve Stefan, hopelijk mag jij voor nog ontzettend veel mensen betekenen wat je voor ons hebt betekend die tijd! We hebben ontzettend veel positieve reacties gehad en daarbij is jou naam in alle positieve zinnen van het woord genoemd!

Anet van Beek nam afscheid van Wouter op 26 maart 2021, Arnhem

Warm en persoonlijk afscheid


Dat heeft hij op een geweldige manier gedaan. In alle rust. Stap voor stap en met alle aandacht.

Na het overlijden van onze moeder hebben we contact gezocht met Stefan. We kenden hem al via onze prive-sfeer maar wilden het afscheid ook heel graag met een onafhankelijk iemand regelen. En dat heeft hij op een geweldige manier gedaan. In alle rust. Stap voor stap en met alle aandacht.
Hij dacht mee, kwam met suggesties, was altijd bereikbaar en heeft ons heel veel uit handen genomen. Kortom, samen met hem hebben we, ondanks de Coronabeperkingen, op een hele mooie, warme en persoonlijke manier afscheid kunnen nemen.

We kijken hier met een goed gevoel op terug. 
We zouden hem dan ook zeker aanbevelen binnen onze familie en vriendenkring. 

Paul van Vliet nam op 20 februari 2021 afscheid van zijn moeder, Zutphen

In alle rust een schitterend afscheid mogen beleven

Halverwege het funeste ziekteproces hadden we overleg hoe we het einde zo mooi mogelijk wilden benutten. Al snel kwam naam Stefan ter tafel, hadden al ervaring met hem opgedaan in eerder overlijdenssituatie.

Wat wij als zeer positief in de samenwerking met Stefan hebben ervaren is, dat hij werkt vanuit medemenselijkheid. Heeft luisterend oor en denkt mee. Dit geeft opeens een zee van rust.

We hoefden niet meer na te denken over de verzekering (afhandeling nam hij over). Alle aandacht kon toen uitgaan naar de kaart ontwerp, wie nodigen we uit (ivm corona beperkingen), hoe richten we de afscheidsdienst in, welke muziek gebruiken we en wie spreekt er. Zo zijn er nog wel meer onderdeeltjes te benoemen, zoals welke lokatie willen gebruiken. Op zijn advies kwamen we bij het Yardenhuis Achterhoek uit.

Stefan heeft de hele organisatie op zich genomen waardoor wij extra Quality-time voor ons zelf kregen. We hebben een schitterend afscheid mogen beleven waar we met veel genoegen op terug kunnen kijken en zeker een rol in het verwerkingsproces blijft spelen.


Stefan heeft de hele organisatie op zich genomen waardoor wij extra Quality-time voor ons zelf kregen.

Samengevat, met Stefan krijg je:
- persoonlijke aandacht en brengt rust in de situatie
- neemt organisatie van je over
- zorgt voor financiële afhandeling met verzekering
- adviezen omtrent rouw circulaire
- helpt bij zoeken naar meest passende crematorium
- heeft een 24 / 7 mentaliteit

Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn er zijn en kan mij voorstellen dat hij meer maatwerk biedt dan menig grote uitvaartverzorger.

Rob Vinke nam afscheid van zijn vrouw op 19 februari 2021,  Zevenaar

Een bijzonder mooi afscheid van mijn moeder

Ik vond het bijzo​nder mooi! Ik ben dankbaar dat we dit met Stefan hebben kunnen doen.

Onze moeder stierf ondanks haar leeftijd (94 jaar) vrij onverwachts en we belde Stefan om ons, 4 kinderen en familie, te begeleiden bij het organiseren van haar crematie en alles wat daarbij komt kijken. Hij heeft dit op een ongelooflijk goede manier voor elkaar gekregen;
Hij luisterde en hij nam alleen de leiding als wij er om vroegen, op een rustige en empathische manier. Hij bleef op de achtergrond om het overzicht te houden en gaf ons ruimte terwijl wij zelf organiseerde. Hij lette op het tijdplan voor de tijd tot de crematie maar ook voor de afscheidsdienst zelf. 

Zo zijn we samen met hem tot een mooi, zeer individueel afscheid gekomen. Ik vond het bijzonder mooi!

Ik ben dankbaar dat we dit met Stefan hebben kunnen doen.

Anneke Suringa nam op 18 november 2020 afscheid van haar moeder, Velp

De mooist denkbare en zinvolle uitvaart voor mijn vrouw

Mijn vrouw overleed plotseling en onder tragische omstandigheden. Op dat moment had ik geen flauw idee wat te doen maar belde 's avonds nog aan bij Stefan die ik slechts kende als een nieuwe buurman bij ons in de straat.
Van die beslissing heb ik nooit spijt gehad. 

In de intense en hectische week die volgde had Stefan duidelijk richting aan de voorbereidingen voor de uitvaart. Hij hield het hoofd koel ondanks een huis vol familie en de beperkingen die de corona-maatregelen ons oplegden. 

Stefan kwam met de juiste ideeën, wist onze eigen creatieve initiatieven naadloos in te passen, heeft oog voor detail en voor de rol van jonge kinderen bij de uitvaart. Zijn verpleegkundige achtergrond geeft vertrouwen en bleek uit de liefdevolle behandeling van het lichaam van mijn vrouw. In mijn geval gaf het feit dat hij 'buurman' is ook af en toe ruimte voor humor en om te kunnen praten over andere dingen dan de dood en de uitvaart.
In de weken na de uitvaart geeft het nabestaanden-loket steun bij de administratieve zaken die afgehandeld moeten worden maar is ook Stefan zelf nog beschikbaar met advies en een luisterend oor.


Zijn verpleegkundige achtergrond geeft vertrouwen en bleek uit de liefdevolle behandeling van het lichaam van mijn vrouw.

Je hoopt nooit in deze situatie terecht te komen.
Als dat dan toch gebeurt en je verliest een dierbare dan biedt Stefan de juiste richting en ondersteuning. Met zijn hulp hebben we mijn vrouw de mooist denkbare en zinvolle uitvaart kunnen geven en hebben we zelf een goede start kunnen maken met ons eigen, individuele, rouwproces.

Buurman bij Stefan uit de straat, nam afscheid van zijn vrouw op 31 oktober 2020, Arnhem

Prachtig afscheid van mijn zus

Mijn zus is overleden en in haar agenda vonden wij een visitekaartje van Stefan Boddenberg. Natuurlijk hebben wij voor Stefan gekozen (en geen moment spijt gehad) Zonder twijfel is dit de beste keuze geweest. 

Het voordeel van deze dienstverlening is dat alles heel persoonlijk en gemoedelijk gaat. Bij de grotere uitvaartondernemingen heb ik de ervaring dat het onpersoonlijker en gehaaster gaat.

Vanaf het eerste moment dat hij binnen kwam voelde het goed. Alles werd besproken in deze ontmoeting. Prettige begeleiding in het samenstellen van de kaart, goede voorlichting bij het uitzoeken van de kist. Bij overlijden komen er zoveel vragen op je af en het is heel fijn als je daar hulp bij krijgt.

Het afscheid was prachtig vanaf de aankomst van de rouwauto tot het allerlaatste moment. Heel eerbiedig en Stefan heeft werkelijk aan alles gedacht op een prettige, rustige manier. Tot slot nog een mooi gedicht. Het voordeel van deze dienstverlening is dat alles heel persoonlijk en gemoedelijk gaat. Bij de grotere uitvaartondernemingen heb ik de ervaring dat het onpersoonlijker en gehaaster gaat.
Ik zou Stefan Boddenberg dan ook bij iedereen aanbevelen.

Ineke den Haan nam afscheid van haar zus op
2 oktober 2020, Silvolde

Fijne en mooie herinneringen aan het afscheid van mijn moeder

Mijn moeder kwam zeer plots te overlijden. Helaas had zij ook geen wensen genoteerd o.i.d. of een testament achtergelaten. Stefan heeft mij ontzettend goed geholpen en begeleid bij keuzes die ik moest maken voor de uitvaart van mijn moeder. Dit heeft hij gedaan door stapje voor stapje en dag bij dag onderwerpen te bespreken. Hij wist daarin precies aan te voelen wanneer ik iets nog trok of wanneer het even genoeg was voor die dag.

Ik had totaal geen verwachtingen aangezien ik (gelukkig) nog nooit een uitvaart had meegemaakt. Toch voelde ik mij al vrij snel op mijn gemak en straalde Stefan en zijn collega veel rust en geduld uit. Precies wat ik nodig had op dat moment!
Aangezien ik geen ervaring heb met andere (grotere) uitvaartondernemingen vind ik het lastig om daar iets over te zeggen. Wel heb ik mij altijd gehoord gevoeld en mij nooit een nummertje gevoeld. Iets wat ik destijds wel van familie heb begrepen toen zij bij de grotere uitvaartondernemingen terecht kwamen. Stefan was bijna dagelijks (!) bij mij thuis om telkens een klein stuk te bespreken. Iets waar ik vermoed dat de grotere ondernemingen dit niet zo snel en/of uitgebreid zouden doen.

Stefan heeft mij totaal vrij gelaten in de keuzes die ik kon maken en wilde maken. Hij kwam zelf ook met ideeën en opties wat mij alleen maar heeft geholpen. Daarnaast heeft hij ook altijd rekening gehouden met het budget dat ik daarvoor had. Erg fijn, want cijfers is wel het laatste waar je dan over wilt nadenken.


Hij wist daarin precies aan te voelen wanneer ik iets nog trok of wanneer het even genoeg was voor die dag.

Teruggeblikt heb ik fijne en mooie herinneringen aan het afscheid van mijn moeder. Door de corona tijden was het wat aangepast, maar niet minder mooi. Ik ben Stefan en zijn collega's ontzettend dankbaar voor hun hulp, hun geduld, maar ook hun creatieve ideeën die zij met mij deelden.
Ik zal Stefan dan ook zeker willen aanbevelen! Ik heb niks anders dan positieve woorden en een zeer positieve beoordeling over hem en zijn collega's!

Marcella Huisman nam op 23 juli 2020 afscheid van haar moeder, Velp

De laatste eer aan mijn moeder

Toen duidelijk werd dat mijn moeder zou gaan overlijden begon ik na te denken over haar uitvaart en wie dat zou gaan begeleiden. Eén ding was gelijk duidelijk: ik zou de uitvaart niet laten verzorgen door een medewerker van de uitvaartverzekering. Dat was mij bij de uitvaart van mijn vader heel slecht bevallen: geen 'klik' en veel irritatie omdat wat wij als familie wilden met betrekking tot de uitvaart slecht werd begrepen.
Ik heb daarom heel bewust gekozen voor Stefan Boddenberg. Enige vraag die ik had was: kan dat wel als je een uitvaartverzekering hebt? Zit je dan niet vast aan een uitvaartbegeleider die de verzekeringsmaatschappij toewijst? Of krijg je dan minder uitgekeerd?

Nadat ik contact had opgenomen met Stefan hebben we dit punt gelijk besproken en Stefan stelde mij gerust: ook als je een uitvaartverzekering hebt ben je volledig vrij in het kiezen van een eigen uitvaartbegeleider. En de kosten zijn niet hoger en op onderdelen zelfs lager.

Wat fijn dat je geen instantie hoeft te bellen maar rechtstreeks contact kan opnemen met iemand waarvan je weet dat hij je op alle mogelijke manieren gaat helpen en ook echt beschikbaar voor je is.

Nadat mijn moeder was overleden heb ik direct Stefan gebeld. Wat fijn dat je geen instantie hoeft te bellen maar rechtstreeks contact kan opnemen met iemand waarvan je weet dat hij je op alle mogelijke manieren gaat helpen en ook echt beschikbaar voor je is. En daar heb je ook behoefte aan: iemand die je bij de hand neemt bij alles wat er na het overlijden geregeld moet gaat worden terwijl je hoofd daar helemaal niet naar staat. Voor mij en de familie heeft Stefan dat helemaal waargemaakt. Stefan was altijd bereikbaar en was in onze gesprekken op een heel plezierige manier rustig, geduldig en vooral empathisch. Bovendien heeft Stefan ons heel goed geadviseerd, waarbij hij mogelijkheden heeft geschetst maar nooit een eigen voorkeur heeft opgedrongen. Stefan nam ons dus wel bij de hand maar het bleef wel onze eigen uitvaart die wij helemaal de vorm konden geven die onze moeder graag had gewild.

Na dagen van voorbereiding hebben wij op een hele mooie en intense manier onze lieve moeder de laatste eer bewezen. Dat hebben we niet in het crematorium gedaan maar in 'Kabels' op de Westerbouwing. Aan een locatie buiten het crematorium hadden wij zelf nooit gedacht maar Stefan had ons op deze mogelijkheid gewezen. We zijn zo blij dat we het daar hebben gedaan: perfect passend bij het relatief klein aantal genodigden en zo veel meer sfeer dan in een grote zaal in het crematorium. De hele dag verliep zoals we hadden gehoopt waarbij je merkt dat Stefan op heel veel kleine dingen let. Maar die maken wel het verschil. De kleine pakjes met zakdoekjes die op elke stoel lagen, de flesjes water (omdat het zo'n warme dag was): heel attent!

Als familie kunnen we Stefan van harte aanbevelen. Het bewijzen van de laatste eer aan een dierbare kan je maar één keer doen en het moet van a tot z kloppen. Stefan heeft ons daarbij fantastisch ondersteund en daar zijn wij oprecht dankbaar voor. Een dikke 10!

Hans Mentink nam op 23 juli 2020 afscheid van zijn moeder, Wageningen


Een passende uitvaart voor zowel mijn vader als mijn moeder

Ik heb gekeken voor een uitvaart in eerste instantie voor mijn vader. Kwam zo bij de heer Boddenberg uit. Hij heeft mij uitstekend geholpen. Zaken waar je in eerste instantie niet aan dacht. Bij mijn vader kwamen een ander type 'mensen' dan later bij mijn moeder. De begrafenis van mijn vader was groter dan die van mijn moeder (die had een besloten karakter i.v.m. corona). De heer Boddenberg had het uitstekend verwoord en uitgevoerd.
Ik zou het een ieder aan willen raden. De kosten van de uitvaart zijn ongeveer hetzelfde als elders.

Vincent Liet nam afscheid van zijn vader op 17 maart 2019 en van zijn moeder op 7 juli 2020, Enschede

De heer Boddenberg heeft het uitstekend verwoord en uitgevoerd.

Een traditionele uitvaart was niet in de geest van mijn moeder

Van de rouwkaart tot het bloemstuk op de kist, door het vakmanschap van Stefan heeft mijn moeder een zeer smaakvolle en persoonlijke uitvaart gekregen.

Op 23 februari jl overleed onze moeder en later die avond maken wij kennis met Stefan. De verzorging van het huis waar mijn moeder woonde had hem aanbevolen. Wat een geweldige vakman. In de gesprekken de dagen daarna had hij feilloos in de gaten dat een traditionele uitvaart niet in de geest van mijn moeder was en zijn tips waren dan ook zeer persoonlijk. Van de rouwkaart tot het bloemstuk op de kist, door het vakmanschap van Stefan heeft mijn moeder een zeer smaakvolle en persoonlijke uitvaart gekregen.
De lijnen waren kort en hij had altijd tijd voor antwoord. Niets dan lof.

Frouke Melcherts, nam afscheid van haar moeder op 23 februari 2020, Velp

De uitvaart van mijn vader

Voor de uitvaart van mijn vader hebben wij gekozen voor Stefan Boddenberg Uitvaartbegeleiding. 

​​Mijn vader was al heel lang verzekerd bij een "grote" uitvaartorganisatie, maar wij als kinderen zijnde, hadden behoefte aan een wat persoonlijkere begeleiding en uitvaart.

Ik kijk terug op een mooi, respectvol en liefdevol afscheid, veel aandacht ook voor ons en voor de kleinkinderen.

Ik heb Stefan gevonden via social media (Facebook). Tijdens het waken bij mijn vader, heb ik contact met hem gezocht en hij stond direct voor ons klaar. 
Stefan ontzorgd. Hij neemt veel uit handen, geeft adviezen op maat, is heel deskundig, maar vooral ook heel rustig, vriendelijk en respectvol.

Hij heeft gezorgd voor een uitvaartspreekster, die bij ons als familie past.

Ik kijk terug op een mooi, respectvol en liefdevol afscheid, veel aandacht ook voor ons en voor de kleinkinderen. Een paar weken na het afscheid komt Stefan bij je terug. Nabespreken hoe we het hebben ervaren en hoe het met je gaat. We hebben een ontzettend mooi aandenken aan mijn vader gehad in de vorm van een kaars en een memory-box.

Ik zou Stefan Boddenberg zeker aanbevelen, iedereen heeft recht op een mooi afscheid, passend bij de persoon. Alle nabestaanden hebben recht op deze respectvolle en deskundige hulp. Maar vooral ook op rust en zo min mogelijk zorgen in deze moeilijke tijd, zodat je alle tijd kunt besteden aan het afscheid nemen van je dierbare.

Linda Hennekes – Rekker, nam afscheid van haar vader op 18 november 2019, Velp

Een prachtig afscheid in de aula van Amersfoort

We hebben voor Stefan gekozen doordat hij ook de uitvaart van onze oma heeft verzorgd. Onze vader was hier zelf heel erg tevreden mee en daarom vonden we het mooi om Stefan nu weer te vragen.

Toen Stefan voor het eerst bij ons kwam in het huis van vader kwamen we net uit het ziekenhuis waar hij overleden was. De kamer was vol familie en vrienden en Stefan en Vincent waren er ook. Na een kopje koffie wisten we allemaal dat er veel geregeld moest worden. Gelukkig vertelde Stefan wat er als eerste gedaan moest worden en stap voor stap nam hij ons mee in het proces.

Emoties en verstand wisselen elkaar af deze periode en Stefan was altijd bereid om mee te denken, kalm te blijven of om oplossingen te zoeken. Er was veel ruimte voor eigen inbreng en meehelpen waar mogelijk. Doordat Stefan goed weet wat er allemaal komt kijken bij een afscheid kon hij ons helpen om bepaalde beslissingen eerder of later te nemen. Hierdoor konden we stap voor stap voorbereiden naar een afscheid dat bij ons en onze vader paste. 

We hebben in de grote aula van Amersfoort een prachtig afscheid gehad met zang, muziek, foto’s en verhalen. Voor de kinderen van de familie lagen er tekenspullen klaar zodat ze afleiding hadden als dat nodig was. Voor en na de afscheidsdienst heeft Stefan met zijn collega ook gezorgd dat materialen op tijd op de juiste plek waren, heel fijn!


Doordat Stefan goed weet wat er allemaal komt kijken bij een afscheid kon hij ons helpen om bepaalde beslissingen eerder of later te nemen. Hierdoor konden we stap voor stap voorbereiden naar een afscheid dat bij ons en onze vader paste.

Het belangrijkste is dat Stefan steeds goed aanvoelde wat er nodig was en vooruit kon denken waar dat nodig was. Nu kunnen we gelukkig terugkijken op een mooi afscheid, dat geeft troost.

Stefan, van ons krijg je een 10!

Willemijne Bosveld – Siegers, nam afscheid van haar vader op 11 november 2019, Amersfoort


Een mooi afscheid van mijn moeder

Toen mijn moeder overleed vertelde mijn lieve nicht over de dienstverlening van Stefan Boddenberg. I.o.m. met mijn broer en zus namen we contact met hem op en het voelde gelijk goed. Stefan is een meester in ontzorgen.

Bij een overlijden zit je al gauw in een roes en krijg je niet alles goed mee. Door het ontzorgen van Stefan wél!

Mijn moeder lag in een verpleeghuis en diezelfde avond (middernacht) was hij ter plaatse. Bij een overlijden komt er veel op je af: wat moet er gebeuren? waar moet je rekening mee houden? wat is er mogelijk en wat kost dat allemaal? Maar ook vragen over: welk crematorium? welke auto? de kaart? cake, koek of... Met gevoel voor de situatie en emoties heeft Stefan ons er rustig doorheen geloodst. Hij is namelijk rustig en helpt bij het maken van je keuzes. Met zijn hulp hebben we een mooi draaiboek gemaakt voor de afscheidsdienst.

Doordat mijn moeder al geruime tijd alleen was moesten er diverse zaken worden beëindigd en afgehandeld. Ook hierbij kregen we een handige tool aangereikt.

Tot slot; bij een overlijden zit je al gauw in een roes en krijg je niet alles goed mee. Door het ontzorgen van Stefan wél! Ik kijk terug op een mooi afscheid en beveel hem van harte aan. Nogmaals bedankt Stefan!

Alfred Siegers, nam afscheid van zijn moeder op 4 oktober 2019, Doorn en Ede


Verzekeringen hoeven geen probleem te zijn

Via onze kinderen hoorden wij over de studie van Stefan om uitvaartbegeleider te kunnen worden. Omdat we Stefan als een toegewijd mens kennen, hebben wij met hem een gesprekje gehad hoe alles in zijn werking zou gaan i.v.m. al jarenlang geleden afgesloten en nog steeds lopende verzekeringen. Niet lang daarna moesten we met hem contact opnemen n.a.v. het overlijden van onze moeder. Op geen enkele wijze zijn de verzekeringen een probleem geweest en er bleek zelfs van een hele oude polis nog wat geld vrij te komen.

Gelijk na het overlijden van moeder, is Stefan gekomen en heeft alle officiële handelingen voor ons uit handen genomen. Zodat wij ons met de familie konden toeleggen op datgene wat echt door onszelf gedaan moest worden. Denkend aan tekst op rouwcirculaire, bloemen, inhoud van afscheidsdienst etc.

Het contact was heel persoonlijk, doordat het natuurlijk geen grote uitvaartonderneming is. Wij vonden dit erg prettig.

Ondanks dat het nog een jonge ondernemer is, hebben wij professionele hulp ervaren. We durven hem met een gerust hart aan te bevelen aan overige familie, kennissen en/of buren.

Gelijk na het overlijden van moeder, is Stefan gekomen en heeft alle officiële handelingen voor ons uit handen genomen. Zodat wij ons met de familie konden toeleggen op datgene wat echt door onszelf gedaan moest worden.

Een cijfer geven is, naar ons inziens, altijd wat moeilijk omdat geen 1 mens vlekkeloos is, maar toch gaan wij voor een 10!

Gert en Irma Bosveld, namen afscheid van hun moeder op 4 oktober 2019, Arnhem


Een mooi afscheid van onze moeder en oma

Eind juli overleed onze moeder en oma na een kort ziekbed. Stefan Boddenberg heeft op een hele persoonlijke en prettige manier en met veel respect de uitvaart georganiseerd en begeleid. Hij voorzag ons van goed advies, waarbij er ook heel veel ruimte bleef voor eigen inbreng. 

Stefan was gedurende deze periode voor ons goed bereikbaar en dit niet alleen tijdens kantooruren.

Stefan was gedurende deze periode voor ons goed bereikbaar en dit niet alleen tijdens kantooruren. Mede dankzij Stefan kunnen wij terugkijken op een weliswaar verdrietige maar ook waardevolle periode.

Wilma Polman, nam afscheid van haar moeder op 26 juli 2019, Zevenaar


Twee mooie plechtigheden, heel persoonlijk en intiem

Via mijn schoonzus bij Stefan Boddenberg terecht gekomen, omdat ze dacht dat hij goed bij ons gezin paste qua regelen en begeleiden van de uitvaart van onze (schoon)moeder/oma. Twee jaar hiervoor was onze (schoon)vader/opa overleden en hadden wij een uitvaartverzorger van een grote organisatie en dat voelde als lopende band werk. Bij Stefan was dit totaal niet het geval en regelden we veel samen met elkaar en nam hij afstand wanneer hij vond dat dat nodig was. We hadden door omstandigheden de pech dat onze overgrootmoeder twee dagen later overleed en ook hier het zelfde verhaal. Twee mooie plechtigheden, heel persoonlijk en intiem. Ik gun ieder een uitvaartleider zoals Stefan. Het was een verdrietige tijd, maar ondanks dat kijk ik er met goede gevoelens op terug.

Ancheline Keizer – Maduro, nam afscheid van haar moeder op 22 juni 2019 en van haar oma op 24 juni 2019, Enschede

Ik gun ieder een uitvaartleider zoals Stefan. Het was een verdrietige tijd, maar ondanks dat kijk ik er met goede gevoelens op terug.

Een mooi afscheid van mijn vader

Daar mijn vader enige tijd ziek was en zijn overlijden niet lang op zich zou laten wachten, zijn wij als gezin op voorhand in gesprek gegaan om, in het bijzijn van mijn vader, zijn uitvaart te bespreken en vast te leggen. Mijn ouders kenden Stefan Boddenberg vanuit hun privésfeer en daarom stond het voor mijn vader buiten kijf dat hij dit zou gaan verzorgen. Zo mijn vader wilde kwam Stefan op gesprek en luisterde aandachtig hoe wij als gezin de crematie voor ons zouden zien. Het voelde op vele momenten goed om dit nog samen met mijn vader te bespreken en toch was het soms ook erg confronterend voor hem. Mijn vader zei regelmatig: "Het is wel moeilijk, maar wat geeft die jongen mij een rust". Aan mijn vader vroegen wij wel eens: ‘Wat verwacht je eigenlijk van Stefan in de voorbereiding naar je crematie?”. Daarvan zei hij: "Hij heeft mijn volste vertrouwen" en dat zegt alles over Stefan. Dit blijkt bijv. uit het volgende. Mijn vader heeft altijd gezegd: “Ik wil absoluut niet dat er iemand voor de rouwauto loopt als ik weggereden word”. In de gesprekken met Stefan was dat ook heel duidelijk. Op een gegeven moment was het even stil en zei Stefan dat hij het een hele eer zou vinden om dat voor mijn vader te mogen doen. Op dat emotionele moment, voor mijn vader, keek deze ons aan en zei na enkele minuten: “Jij mag als enige voor de auto lopen.”

In de gesprekken met Stefan merkte, als eerste mijn vader, dat dit feilloos in onze gesprekken doorvloeide. Dit was heel mooi en gaf ons als gezin ook rust. Rust gaf het mijn vader dat alles goed geregeld was. Door mijn vader zijn ziekte vergat hij wel eens wat en belde Stefan dan zelf even.

Omdat wij als gezin al meerdere malen gesproken hadden over de uitvaart wisselden onze gesprekken zich af tussen humor en emotie. Dat was ook een deel van mijn vader. In de gesprekken met Stefan merkte, als eerste mijn vader, dat dit feilloos in onze gesprekken doorvloeide. Dit was heel mooi en gaf ons als gezin ook rust. Rust gaf het mijn vader dat alles goed geregeld was. Door mijn vader zijn ziekte vergat hij wel eens wat en belde Stefan dan zelf even. Iedere keer vond Stefan de rust en legde hij mijn vader in alle duidelijkheid uit wat er was besproken.

Dat gaf hem weer rust en gaf hem ook weer kracht. Op 18 januari vond de crematieplechtigheid plaats. Wat mij, als zoon, raakte was dat Stefan de mogelijkheid had besproken om mijn vader vanuit het rouwcentrum zelf naar de plaats van samenkomst te rijden. Dat wilde ik zeker en zo gezegd zo gedaan. Dat voelde goed, mijn vader en ik zaten altijd bij elkaar in de auto. Bijzonder maar ook humorvol was onze laatste rit samen. Daar er vele belangstellenden aanwezig waren op de crematieplechtigheid was er toch alle rust en verliep alles zoals besproken. Stefan was in alle bescheidenheid aanwezig en had toch de regie. De regie die mijn vader in volste vertrouwen aan hem had over gedragen. De liefdevolle aandacht, als eerste aan mijn vader besteed, hebben wij, als echtgenote en zoon, tot op heden ook mogen ervaren. Mijn vader sloot een persoonlijke brief aan mij af met de volgende woorden:

"Gebruik het juiste woordenboek op de juiste plaats."

Deze uitspraak heeft Stefan meer dan waar gemaakt van begin tot heden.

DANK.

Dirk-Jan van Stuijvenberg, nam afscheid van zijn vader op 12 januari 2019, Arnhem


Select Columns Layout