Het wonder dat het leven steeds opnieuw begint.

‘Blijf Het Verhaal vertellen
De wereld kan niet zonder
en ieder pasgeboren kind
is behalve een mysterie
bewijs van het wonder
dat het leven steeds opnieuw begint.’

Recent mocht ik 2 broers begeleiden bij het afscheid van hun vader. Op de rouwkaart schreven zij dat hun vader en vriend tot het einde toe stoer was gebleven. In de week waarin ik met deze zoons een stukje op hun levenspad mee mocht lopen, was duidelijk voelbaar dat zij een hele bijzondere band met hem hadden. Het werd dan ook een heel mooi en waardevol afscheid.

Op dat moment had ik nooit gedacht dat enkele dagen later mijn eigen vader heel plotseling zou overlijden. Voor mij was hij ook een vader en vriend. We zullen hem ontzettend missen. Gelukkig kunnen wij ook terugkijken op een respectvol en warm afscheid. Mede namens mijn familie bedank ik eenieder voor de aandacht en betrokkenheid die wij de achterliggende 2 weken hebben mogen ervaren. Dat geeft ons troost.

Het werden andere Kerstdagen dan voorgaande jaren. Tijdens de Kerst hoorde ik bovenstaande dichtregels voorgedragen worden. Met mijn vrouw Thessa naast me, in verwachting van ons tweede kindje, raakte het me extra. Het leven is soms zo kwetsbaar en tegelijkertijd begint het steeds weer opnieuw. Dankbaar terugdenkend aan mijn eigen vader begin ik vol verwachting en met frisse energie aan een nieuw jaar. Een jaar waarin u, als het helaas nodig is, altijd een beroep op mij mag doen. Maar bovenal wens ik u allen een liefdevol en gelukkig 2019 in goede gezondheid.

Voetnoot: Blijf het verhaal vertellen, Freek de Jonge, Trouw, 25-12-2017, bit.ly/hoopvolleboodschap

Over de auteur

Stefan Boddenberg

Mijn missie is dat het afscheid een ultiem portret wordt van wie jouw dierbare was. Gedurende ons hele leven zijn we bezig om uiting te geven aan onze persoonlijkheid: hoe we er uitzien, het werk dat we doen, de invulling van onze vrije tijd. Toch worden er bij een uitvaart nog maar weinig mogelijkheden benut om uitdrukking te geven aan wie we werkelijk zijn. Terwijl een afscheid van een dierbare een weerspiegeling zou moeten zijn van diens leven en persoonlijkheid. Meldnummer bij overlijden: 06 83 33 48 24. Mijn werkgebied beperkt zich zeker niet tot mijn eigen woonplaats. Ik ben werkzaam in en rond de regio's Arnhem, Rheden, Zevenaar, Doetinchem en Enschede. Uiteraard kun je ook van mijn diensten gebruik maken als je buiten deze regio's woont. Voor vragen of informatie ben ik telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via contact@stefanboddenberg.nl