Kleurrijke herinneringen aan opa.

Toen ik ongeveer een week geleden voor het eerst binnen stapte bij deze familie, viel mij gelijk op hoeveel prachtige schilderijen in het huis hingen. In die nacht was na een oneerlijke strijd de vader van dit gezin overleden. Aan de keukentafel bleek uit alle verhalen hoe talentvol hij was geweest. Niet alleen wat schilderen betreft, maar op heel diverse gebieden.

Met zijn uiteenlopende interesses en talenten heeft opa de kleinkinderen veel mooie herinneringen gegeven. Kleurrijke herinneringen, blijvend gevangen in de vele schilderijen die hij in zijn leven had gemaakt.

Toen de vraag naar voren kwam welk aandeel de kleinkinderen konden hebben in de herdenkingsbijeenkomst, bedachten we samen dat het mooi zou zijn om kaarsjes te ontsteken. Omdat ieder kleinkind een unieke relatie met opa had, kocht ik 9 kaarsjes in 9 verschillende kleuren. Deze kaarsjes hebben de kleinkinderen tijdens de herdenkingsbijeenkomst voor hun opa aangestoken. Na afloop kreeg ieder kleinkind het eigen kaarsje mee naar huis.

Over de auteur

Kimberly