Landelijk Meander Netwerk

Het is zover! 2 november 2021: de start van het Landelijk Meander Netwerk.

2017: ik was verpleegkundige. In een aantal jaren werkte ik op verschillende plekken in de zorg. En waar ik ook werkzaam was, ik kwam de dood overal tegen. Het levenseinde intrigeerde mij. Nadat ik uitgevogeld had dat organiseren en ontzorgen ook twee van mijn kerneigenschappen zijn, besloot ik om een opleiding te volgen tot uitvaartbegeleider.

Die opleiding volgde ik bij Meander Uitvaartbegeleiding. Na een goede oriëntatie was dit voor mij de meest volledige studie die ik kon doen om in uitvaartland goed beslagen ten ijs te komen. Wat mij in Meander ook zo aansprak was de sterke eigentijdse visie op het uitvaartvak. Deze visie draagt oprichtster/eigenaresse Marjon Klaassen, en daarmee Meander, vol passie uit en ik onderschrijf die van harte.

Door Meander-krachten te bundelen, versterken we ze. Daarom is vandaag het Landelijk Meander Netwerk opgericht. Met de komst van dit netwerk hebben mensen in rouw (vrijwel) overal in Nederland toegang tot de hoge kwaliteit van dienstverlening zoals Meander die uitdraagt. Deelnemers aan het netwerk werken volgens de onderscheidende Meander-visie en onderschrijven het gedachtegoed van de uitvaartbegeleider als gids rond de dood. Zij nemen de tijd om rouwenden zorgvuldig te begeleiden in hun proces van afscheid nemen, met persoonlijke aandacht en kennis van zaken.

Met de komst van het netwerk kunnen mensen die een Meander-gecertificeerde uitvaartbegeleider in de eigen regio zoeken, deze snel vinden. Ik ben trots dat ik hier vanaf vandaag ook deel van uit mag maken.

Kijk voor meer informatie op www.meandernetwerk.nl