Mocht ik anders worden.

In de achterliggende week mocht ik samen met collega Mieke Greveling een familie begeleiden bij het afscheid van hun lieve zus, tante en “oma”. De afscheidsplechtigheid vond plaats in het nieuwe crematorium in Borne. Vanuit de aula hadden we een mooi en weids uitzicht over de weilanden.

De overleden mevrouw had al langere tijd dementie. Ik opende de afscheidsplechtigheid daarom met een toepasselijk gedicht:

 

Mocht ik anders worden,
anders dan ik nu ben,
omdat ik door ziekte
mezelf niet meer herken.

Mocht ik anders worden,
en is mijn afwezigheid groot,
hou mij dan toch steeds voor ogen
en de dingen waarvan ik genoot.

Mocht ik anders worden,
niet meer zo kwiek,
niet meer zo kras,
denk dan toch steeds aan al die jaren
hoe ik van jullie hield…. en was.

Over de auteur

Stefan Boddenberg

Mijn missie is dat het afscheid een ultiem portret wordt van wie jouw dierbare was. Gedurende ons hele leven zijn we bezig om uiting te geven aan onze persoonlijkheid: hoe we er uitzien, het werk dat we doen, de invulling van onze vrije tijd. Toch worden er bij een uitvaart nog maar weinig mogelijkheden benut om uitdrukking te geven aan wie we werkelijk zijn. Terwijl een afscheid van een dierbare een weerspiegeling zou moeten zijn van diens leven en persoonlijkheid. Meldnummer bij overlijden: 06 83 33 48 24. Mijn werkgebied beperkt zich zeker niet tot mijn eigen woonplaats. Ik ben werkzaam in en rond de regio's Arnhem, Rheden, Zevenaar, Doetinchem en Enschede. Uiteraard kun je ook van mijn diensten gebruik maken als je buiten deze regio's woont. Voor vragen of informatie ben ik telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via contact@stefanboddenberg.nl