Of en waar je ook verzekerd bent, je bepaalt zelf wie de uitvaart verzorgt.

Regelmatig hoor ik dat mensen met een uitvaartverzekering denken dat zij geen vrije keuze hebben als het gaat om uitvaartbegeleiding. Gelukkig is het tegendeel waar. Je hebt in bijna alle gevallen namelijk de keuze, ongeacht waar je verzekerd bent. Ik kan altijd de uitvaart begeleiden, ook als je verzekerd bent en ook als die verzekeraar zelf uitvaarten verzorgt.

De verzekeraar is verplicht om het bedrag waarvoor je verzekerd bent uit te keren, ook als je voor de begeleiding van het afscheid kiest voor een andere uitvaartonderneming. Op polissen staat meestal goed zichtbaar ‘In geval van overlijden belt u naar…’ gevolgd door het telefoonnummer van de verzekeraar. Dit ben je echter nooit verplicht. Ook geven verzekeraars vaak aan dat de kosten hoger kunnen uitvallen als je niet voor hen kiest, omdat je de kortingen die je bij hen zou krijgen niet ontvangt als je voor een andere uitvaartonderneming kiest. Dat de korting niet wordt gegeven klopt weliswaar, maar doordat mijn tarieven lager liggen zul je bijna nooit duurder uit zijn voor de begeleiding van de uitvaart dan bij de verzekeraar. Wanneer je een goede verzekering hebt worden de kosten zelfs in zijn geheel vergoed.

Ik verbaas me elke weer als ik hoor dat mensen niet op de hoogte zijn van hun vrijheid om een goede keuze te maken. Het is zo belangrijk dat de uitvaartbegeleider bij jou en je naasten past. Heb jij wel eens nagedacht wie dit voor jou zou kunnen zijn? Wie mag voor jou klaar staan op intens verdrietige momenten ten tijde van afscheid?

Het is goed om tijdig te bepalen bij welke uitvaartbegeleider jij een goed gevoel hebt. Natuurlijk hoop ik dat ik die persoon voor je kan zijn. Het belangrijkste is dat je een bewuste keuze maakt.
Mocht ik je met mijn werkwijze aanspreken, dan mag je altijd vrijblijvend contact met me opnemen. En als het nodig is, dan ben ik er voor je. Vanuit liefde en met heel mijn hart.