06 83 33 48 24 (24 uur per dag bereikbaar) contact@stefanboddenberg.nl

Over mij

Mijn naam is Stefan Boddenberg. Ik ben geboren in Enschede op 19 juli 1988. Samen met mijn vrouw Thessa en onze zoon Maurik woon ik al een aantal jaren in Arnhem. Vanuit mijn verpleegkundige achtergrond ben ik 8 jaar werkzaam geweest voor verschillende zorgorganisaties. Regelmatig mocht ik zorg verlenen aan mensen die in de laatste levensfase waren aanbeland. Ik vind het heel bijzonder dat ik in deze periode een klein stukje op hun levenspad mee mocht lopen.

In de allerlaatste fase voor het overlijden ontstonden vaak waardevolle gesprekken. Ik voelde me vereerd dat ik de zorg had, niet alleen over de patiënt, maar over alle betrokken naasten van diegene. En dan ineens was er het definitieve moment dat iemand daadwerkelijk overleed. Dit betekende voor mij niet alleen afscheid nemen van de patiënt, maar ook van de naasten die ik met mijn collega’s al een aantal belangrijke dagen had mogen begeleiden. Een onaf gevoel is wat na ieder overlijden bij mij bleef bestaan.

Waardevol afscheid nemen,
                opdat verlies verweven
   kan worden in je leven

Waardevol afscheid nemen,
opdat verlies verweven
kan worden in je leven

Dat was voor mij de aanleiding om mij te gaan verdiepen in de uitvaartzorg en de opleiding tot uitvaartbegeleider te gaan volgen bij Meander. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet, want het past bij mij. In de periode rond een overlijden moeten mensen vaak veel beslissingen nemen in korte tijd. Op dat moment moet je als uitvaartbegeleider goed kunnen aanvoelen, meedenken, organiseren en ontzorgen. Daarin ligt juist mijn kracht.

Ik wil troost bieden door, samen met u, een mooi en waardevol afscheid te verzorgen dat past bij uw dierbare. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit de eerste belangrijke stap is opdat verlies verweven kan worden in je leven. Het gemis van een dierbare blijft altijd voelbaar. Het afscheid als waardevolle herinnering mee te nemen kan de kracht geven om anders te leren vasthouden en verder te kunnen met je leven.

Het afscheid als waardevolle herinnering

Stuur mij een mail