Uitvaart in Enschede en omgeving

Enschede ligt in het hart van Twente. De stad wordt gekenmerkt door een rijk industrieel verleden, de omgeving door het boerenverleden van weleer. De locaties waaruit je kunt kiezen voor een uitvaart in Enschede en omgeving zijn net zo divers: restaurants in landelijke boerderijsfeer, meer intieme locaties als een theater in de stad. Laat je inspireren door de mogelijkheden op deze pagina die ik voor je op een rij heb gezet.

Na het moment dat je de locatie van de begrafenis of crematie kiest ben je nog steeds vrij om een andere locatie te kiezen voor de afscheidsceremonie. Zo kun je de uitvaart heel persoonlijk maken.

Een afscheidsceremonie kan plaatsvinden bij een restaurant met een landelijke boerderijsfeer, in de aula van een crematorium of begraafplaats of in een kerk. Maar je kunt ook kiezen voor een sportclub, stamkroeg of een open ruimte in het bos. Wat was een belangrijke plek voor jou of voor jouw dierbare?

Mijn naam is Stefan Boddenberg. Als dertiger wil ik een vernieuwend geluid laten klinken in de uitvaartwereld. Ik spreek niet alleen generatiegenoten aan, voor als wij zelf afscheid moeten nemen, maar iedereen. Van alle leeftijden, alle achtergronden en alle overtuigingen.

Enschede en omgeving

Enschede is een stad en gemeente in Twente, in het oosten van de Nederlandse provincie Overijssel. Onder de gemeente Enschede vallen, naast de stad Enschede, de dorpen Lonneker, Boekelo, Usselo, Glanerbrug en de buurtschap Twekkelo.

Locaties voor een afscheidsceremonie of koffietafel in Enschede en omgeving

Van een strakke uitstraling op een locatie in het centrum van Enschede waar je veel mensen voor kunt uitnodigen, een intiem theatertje in de stad tot de rustgevende ambiance van een restaurant midden in de natuur: je kunt de keuze van de locatie voor de afscheidsceremonie met koffietafel helemaal afstemmen op de persoonlijke wensen van jezelf of je dierbare. Wat kenmerkt jouw leven of dat van je dierbare?

Aula Vale, Oldenzaal

Restaurant Het Hagen, Haaksbergen

Kerken in Enschede en omgeving

In Enschede en omgeving zijn kerken te vinden van divers karakter waar je een prachtige ceremonie kunt houden. Goed om te weten: als jij of je dierbare kiest voor een afscheidsceremonie in een kerk is dat mogelijk, het maakt niet of je wel of geen kerkelijke achtergrond hebt.

Grote Kerk, Enschede

Jacobuskerk, Enschede

St. Jan kerk, Enschede

Protestantse kerk, Usselo

Begraafplaatsen in en rond Enschede

Wil jij of je dierbare begraven worden in Enschede of in de omgeving? Er zijn diverse begraafplaatsen in en rond Enschede waaronder twee bijzondere natuurbegraafplaatsen. Hieronder zie je de verschillende mogelijkheden.

Crematoria ​in Enschede en omgeving

Wil jij of je dierbare gecremeerd worden in Enschede of in de omgeving? Er zijn diverse crematoria in en rond Enschede. Bekijk de locatie waar de ceremonie buiten kan worden gehouden. Bekijk hieronder welk crematorium het beste bij jou en je overleden dierbare past.

Een afscheid dat bij jou past

Uit liefde voor het leven en voor mijn medemens sta ik 24 uur per dag klaar om je te ondersteunen in deze moeilijke tijd.

Voordat ik uitvaartondernemer werd, was ik werkzaam als verpleegkundige. Vanuit die ervaring werd ik gesterkt in mijn overtuiging dat een waardevol afscheid een belangrijke stap is om verlies te kunnen verweven in het leven. Het is mij een eer om in de periode rond een overlijden samen met jou het afscheid vorm te geven.

Uitvaart in Enschede - Ervaringen

Zo hebben anderen de begeleiding van Stefan bij een uitvaart in Enschede ervaren.

Dit was zo ontzettend prettig. Met een luisterend oor en een groot hart voor mensen heeft hij ons geholpen met keuzes voor de crematie. Hij heeft onze wensen aangehoord en kwam zelf ook met mooie ideeën en oplossingen die heel goed bij onze familie passen wanneer wij er zelf niet uitkwamen.


De familie Rozema nam afscheid van hun man/vader op 8 december 2021, Enschede​Bij mijn vader kwamen een ander type 'mensen' dan later bij mijn moeder. Hij heeft mij uitstekend geholpen. Zaken waar je in eerste instantie niet aan dacht.


Vincent Liet nam afscheid van zijn vader op 17 maart 2019 en van zijn moeder op 7 juli 2020, Enschede

Andere inspiratie voor een mooie uitvaart in Enschede

Geen plakje cake, maar een stuk versgebakken appeltaart bij de koffie, omdat oma er zo van hield om dit voor jullie te bakken? Een buitenlocatie bij een boerderij in plaats van de standaard aula in het crematorium, omdat opa genoot van het boerenleven?

Dit zijn mogelijkheden waar je misschien niet als eerste aan denkt als je een uitvaart organiseert. 

Heb je wel eens gedacht aan een sjoelbak in de koffieruimte, omdat je oom onverslaanbaar was in dat spel? Of de kinderen met spelmateriaal op een bijzondere manier betrekken bij het afscheid?


Als je op zoek bent naar een bijzondere uitvaart, dan ben je bij mij dus op de juiste plaats. Bekijk hier inspiratie over afscheidsfotografie, bloemen, catering, kisten & wades, dragers, rituelen en rouwvervoer.

Gevoelens vertalen in bloemen

Een smaakbeleving op het afscheid

Uitvaartfotografie

Urnen


Uitvaart in Enschede of omgeving?

Ik verzorg uitvaarten in Enschede en omgeving, maar ook in en rond de regio's DoetinchemRhedenZevenaar en Arnhem.

Waar je ook woont, ik sta voor je klaar.

Bel 06 83 33 48 24 of vul de velden in, zodat ik je verder kan helpen.