Wat te doen

‘Met een luisterend oor en een groot hart voor mensen heeft Stefan ons geholpen met keuzes voor de uitvaart. Hij heeft onze wensen aangehoord en kwam zelf ook met mooie ideeën en oplossingen die heel goed bij onze familie passen wanneer wij er zelf niet uitkwamen.’

Dit zei Alice nadat ze samen met mij in gesprek was geweest over de uitvaart van haar moeder. Soms weet je dat een overlijden aanstaande is en kun je bij leven in gesprek gaan met mij over je wensen rondom de uitvaart. Soms komt een overlijden zo plotseling dat een gesprek vooraf helemaal niet aan de orde was.

Mijn ervaring is dat we er altijd samen uitkomen, welke situatie zich ook voordoet. Tegelijkertijd heb ik afgelopen jaren gezien hoeveel het doet als er vooraf is nagedacht over de wensen en verlangens rondom een persoonlijke uitvaart.

Om je te helpen bij het verkrijgen van zicht op wat er zoal komt kijken bij een uitvaart maar ook om je te helpen bij het maken van keuzes kun je via onderstaande rubrieken alvast wat meer lezen. Staat jouw vraag er niet bij of krijg je door het lezen juist nieuwe vragen? Neem gerust contact op, een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het geeft jezelf rust als je je laatste wensen opgeschreven en besproken hebt. Hoe pak je dat aan?

Je naaste is overleden, wat wordt er van jou verwacht, wat kun je doen?

De uitvaart regelen en verzorgen, wat kun je uit handen geven?

Doet het ertoe waar en of je verzekerd bent?

Aan welke kosten moet je denken en hoe krijg je inzicht?

Regeldingen waaraan je nog helemaal niet hebt gedacht? Zo ziet de nazorg eruit.