06 83 33 48 24 (24 uur per dag bereikbaar) contact@stefanboddenberg.nl

Wat kan ik voor u betekenen?

Al voor het overlijden een gesprek hebben geeft rust

Steeds meer mensen stellen het op prijs om al voor het overlijden kennis te maken en wensen vast te leggen. Een voorgesprek stelt u in de gelegenheid om te bepalen of u een goed gevoel bij mij heeft. Dit is belangrijk, want in de periode rondom het overlijden ben ik betrokken bij een aantal dierbare, intieme en verdrietige momenten in uw leven en dat van uw naasten.

In het voorgesprek kunt u met mij als professional praten over de vorm en de inhoud van het afscheid. Ik denk graag met u mee en houd rekening met uw wensen en uw budget.

In de dagen rond een overlijden moeten er in relatief korte tijd veel belangrijke beslissingen genomen worden. Daarbij maakt verdriet dat het nog lastiger is om weloverwogen keuzes te maken.

Het geeft vaak veel rust te weten dat een aantal onderwerpen al besproken is en dat ik op de hoogte ben van uw wensen. Na een voorgesprek krijgt u van mij een schriftelijke uitwerking van ons gesprek met daarbij een heldere kostenbegroting.

Wat te doen bij overlijden

Na het overlijden van uw dierbare moet de huisarts of behandelend arts gebeld worden. Als het overlijden plaatsvindt op een moment waarop uw eigen arts niet bereikbaar is, kunt u contact opnemen met de huisartsenpost in uw woonplaats. Bij overlijden in het ziekenhuis of een andere zorginstelling schakelt de verzorging of verpleging vaak een arts voor u in.

Nadat de arts is geweest kunt u mij (24 uur per dag) bellen. We spreken samen af wanneer ik bij u kom om u te begeleiden bij het regelen van de uitvaart. In het eerste gesprek bespreken we alleen wat direct gedaan moet worden, want niet alles hoeft meteen besloten te worden.

Het regelen en het verzorgen van de uitvaart

In de dagen na het overlijden bespreken we samen de wensen voor de uitvaart. Ik begeleid u op een professionele manier, betrokken en met u meedenkend. Ik kan voor u onder andere regelen:

  – de laatste verzorging van uw dierbare
  – de opbaring thuis of elders
  – het vervoer
  – het drukwerk
  – de bloemstukken
  – de afscheidsplechtigheid
  – de crematie of begrafenis
  – administratieve zaken
  – advies in nazorg

Met een aantal aanbieders van uitvaart gerelateerde diensten en producten werk ik regelmatig samen, maar als zelfstandig uitvaartbegeleider ben ik niet aan hen gebonden. Hierdoor ben ik erg flexibel en is bijna alles mogelijk. Gedurende het hele proces ben ik voor u het vertrouwde aanspreekpunt. Ik kan daarbij laagdrempelig een beroep doen op een aantal fijne collega’s indien de grootte of complexiteit van een uitvaart daarom vraagt.

U geeft aan wat ik voor u mag regelen. Indien u dat wilt, zal ik u uitnodigen om bepaalde dingen zelf te doen. In dit proces zorg ik dat er voldoende tijd is om beslissingen weloverwogen te nemen. Ik houd in de gaten dat we op schema blijven en ik onderhoud de contacten met alle betrokken partijen. Ik ontzorg u graag, maar u bepaalt in welke vorm en mate. Zo werken we samen aan een waardevol afscheid dat zowel bij de overledene als bij de nabestaanden past.

Verzekering

Ongeacht uw verzekering kunt u bij mij terecht. U bent namelijk niet verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door de uitvaartonderneming die de verzekeraar aanwijst. Ik kijk graag samen met u naar de mogelijkheden.